نحوه تعمیر گوشی A55

نحوه تعمیر گوشی A55

دسته بندی:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + سه =

بعد از موفقیت زیاد نسل پیشین این مدل از موبایل‌های سامسونگ (یعنی گوشی گلکسی A54)، انتظارات برای نسل جدید این گوشی موبایل محبوب در میان دوستداران تکنولوژی افزایش پیدا کرده است.

بعد از سری دستگاه‌های پرچمدار سامسونگ (سری Galaxy S) و دستگاه‌های تاشو سری Z، کمپانی سامسونگ توجه ویژه و خاصی به سری دستگاه‌های A5X داشته و به نوعی در کنار ارائه قیمت مقرون به صرفه؛ کیفیت، سخت‌افزار و لنزهای دوربین پرقدرت و قوی را نیز برای کاربران این کمپانی به وجود آورده است.

در این بین، نحوه تعمیر گوشی A55 به یکی از نگرانی‌های کاربران تبدیل شده است.

با توجه به بهبودهای سخت‌افزاری در این مدل، تعمیرات و تعویض قطعات همچنان با چالش‌هایی همراه است، اما با دسترسی به خدمات تخصصی و قطعات اورجینال، این مشکلات به راحتی قابل رفع خواهند بود.

برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به نمایندگی رسمی سامسونگ مراجعه کنید. این بار تصمیم به بررسی تعمیر گوشی A55 سامسونگ گرفته‌ایم اما قبل از آن به صورت خلاصه با ویژگی‌های فنی این گوشی آشنا خواهیم شد، همراه ما باشید!

بررسی ویژگی‌های فنی موبایل A55

گوشی موبایل A55 در 15 مارس 2024 (25/12/1402) به بازار ارائه شد.

وزن این دستگاه 213 گرم بوده و ضخامت قطر آن به 8.2 میلی‌متر می‌رسد و تقریباً یک میلی‌متر قطر بیشتری از گوشی S24 دارد.

فریم کناری این گوشی از نوع آلومینیوم بوده و روی دستگاه لایه محافظتی Gorilla Glass Victus+ قراردارد؛ این فناوری در بخش پشتی دستگاه تغییر کرده و از نوع Gorilla Glass قرار گرفته است.

خوشبختانه، این گوشی دارای گواهی IP67 بوده و در مقابل ذرات گرد و غبار و آب مقاوم می‌باشد.

صفحه‌نمایشگر گوشی A55 مجهز به فناوری Super AMOLED بوده و می‌تواند حداکثر روشنایی 1000 نیتی را با نرخ آپدیت 120 هرتز و پشتیبانی از فناوری HDR10+ در بیشترین حالت داشته باشد.

اندازه صفحه‌نمایشگر این دستگاه 6.6 اینچ و نسبت لبه های کناری به صفحه‌نمایشگر حدوداً 85.8% می‌باشد.

رزولوشن صفحه‌نمایشگر آن، 1080 در 2340 پیکسل و همچنین تراکم پیکسلی آن 390 ppi می‌باشد. از ویژگی‌های دیگر صفحه‌نمایشگر این دستگاه می‌توان به قابلیت Always-on display اشاره کرد.

دوربین‌های اصلی این گوشی شامل یک لنز 50 مگاپیکسلی، یک لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی و یک سنسور عمق 5 مگاپیکسلی می‌باشد که توانایی ثبت تصاویر با کیفیت بالا در شرایط مختلف را دارد. دوربین سلفی این گوشی نیز 32 مگاپیکسلی بوده و می‌تواند تصاویر واضح و روشن را حتی در شرایط نور کم ثبت کند.

گوشی A55 همچنین از باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد که از فناوری شارژ سریع 25 وات پشتیبانی می‌کند و به راحتی می‌تواند نیازهای روزانه کاربران را تامین کند.

نحوه تعمیر گوشی A55

نحوه تعمیر گوشی A55

در قسمت سخت‌افزار، این گوشی موبایل مجهز به چیپ 4 نانومتری اگزینوس 1480  شده است. این پردازنده در کنار GPU که از نوع Xclipse 530 می‌باشد، قرار دارد. این دستگاه مجهز به اندروید 14 در کنار رابط کاربری One UI 6.1 می‌باشد.

در بخش حافظه داخلی، شما می‌توانید این دستگاه را در مدل های 128GB به همراه 8GB رم، 256GB به همراه 8GB رم و 256GB به همراه 12GB رم تهیه کنید. همچنین میزان رم به کار رفته متناسب با مدل انتخاب شده از 8GB تا 12GB متغیر است.

لنز های به کار رفته در گوشی A55، در دوربین اصلی50 مگاپیکسلی بوده که دارای قابلیت لرزش‌گیری تصاویر ((OIS می‌باشد، دوربین تله‌فوتو لنز 12 مگاپیکسلی دارد و دوربین اولترا واید نیز دارای لنز 5 مگاپیسکلی می‌باشد.

با استفاده از مجموعه لنز های دوربین این دستگاه امکان فیلم‌برداری با کیفیت 4K در سرعت 30 فریم بر ثانیه و کیفیت  1080pدر سرعت 60/30 فریم بر ثانیه وجود دارد.

دوربین سلفی این گوشی 32 مگاپیکسل بوده و با استفاده از آن می‌توان فیلم هایی با کیفیت 1080p با سرعت 60/30 فریم بر ثانیه ضبط کرد. ظرفیت باتری دستگاه در حدود 5 هزار میلی‌آمپر بوده و با وجود درگاه USB Type-C 2، می‌توان با استفاده از شارژر 25 واتی این گوشی را شارژ کرد.

گوشی A55 قابلیت شارژ وایرلس (به صورت بی‌سیم) را ندارد. همچنین از لحاظ زیر ساخت ارتباطی A55 از فناوری Wi-Fi 802.11 برخوردار می‌باشد.

بررسی تعمیر گوشی A55

برای شروع کالبدشکافی و تعمیر این گوشی، در مرحله اول باید درگاه سیم‌کارت گوشی را درآورده و جدا کنیم. این درگاه در بخش بالایی دستگاه قرار دارد که با بررسی درگاه سیم‌کارت می‌توان عایق‌بندی ضد آب بودن آن را مشاهده کرد.

برای باز کردن قاب پشتی، از تفنگ حرارتی و اهرم‌های پلاستیکی استفاده کرده و ابتدا عایق‌بندی را به وسیله حرارت شل می‌کنیم و سپس به وسیله اهرم به آرامی قاب پشتی را بلند می‌کنیم.

کاورهای لنزهای دوربین هم روی قاب پشتی قرار گرفته و برای عوض کردن آنها کافی‌است که به آنها حرارت دهیم و سپس بازشان کنیم.

در مرحله بعد حدوداً 16 پیچ وجود دارد که باید باز شود. در بخش بعدی، به سراغ کاور پلاستیکی که بر روی قطعات داخلی‌تر نصب شده است می‌رویم. بر روی این کاور، گیرنده‌های NFC و لایه گرافیتی قرار گرفته است تا امکان انتقال حرارت به بیرون وجود داشته باشد.

در مرحله بعد باید پورت اتصال باتری را جدا کنیم تا هم امکان دسترسی بیشتری داشته باشیم و هم اینکه کار با خطر کمتری ادامه داده شود.

بعد از آن می‌توان مابقی پورت‌های اتصال را جدا کرد.

و حالا لنز دوربین سلفی به راحتی در می‌آید. برد اصلی دستگاه توسط پیچ کوچک نگهداری می‌شود، لنزهای دوربین A55 را در این قسمت مشاهده می‌کنیم که به برد اصلی متصل هستند.

ناگفته نماند که فقط لنز دوربین اصلی این گوشی به OIS یا همان لرزش‌گیری تصاویر مجهز شده است. پورت های اتصال دوربین به راحتی باز میشوند. همچنین میکروفون ثانویه در گوشه بالایی برد اصلی گوشی قرار گرفته است.

نحوه تعمیر گوشی A55

نحوه تعمیر گوشی A55

با مشاهده پشت برد اصلی، می‌توانیم حسگر مجاورتی، درگاه سیم‌کارت و لایه گرافیتی جهت انتقال گرما را بررسی کنیم. بعد از شکافتن لایه گرافیتی می‌توانیم چیپ پردازنده را از نزدیک مشاهده کنیم.

بخش بعدی کالبدشکافی نحوه تعمیر گوشی A55، اسپیکر گوشی می‌باشد. این قطعه مورد آنچنانی ندارد و به سراغ مرحله بعدی می‌رویم. کابل‌های اتصال برد اصلی به صفحه‌نمایشگر و برد جانبی را جدا می‌کنیم.

برای جدا کردن و تعویض صفحه‌نمایشگر، همه‌ی مراحل را باید تا این قسمت انجام دهیم.

بعد از جدا کردن پورت‌های اتصال صفحه‌نمایشگر از فریم اصلی، موبایل را برمی‌گردانیم و از قسمت جلو دستگاه به آن حرارت می‌دهیم تا عایق‌بندی صفحه‌نمایشگر شل شود.

این روش جزء بخش‌های اصلی نحوه تعمیر گوشی A55 به حساب می‌آید که با دقت و مهارت می‌توان صفحه‌نمایش را به راحتی جدا و تعویض کرد

قطعه معیوب رو جدا کرده، صفحه‌نمایشگر سالم را جایگزین می‌کنیم، و دوباره عایق‌بندی کرده و پورت های اتصال را دوباره نصب می‌کنیم.

برای کالبدشکافی برد جانبی دو پیچ وجود دارد که باید آنها را باز کنیم.

بر روی برد جانبی میکرفون اصلی در کنار درگاه شارژ قرار گرفته است.

امکان دسترسی به عایق بندی های درگاه شارژر در قسمت پشتی این برد وجود دارد.

ماژول ویبره این گوشی، در گوشه پایینی و درکنار آن، حسگر اثر انگشت قرار گرفته است.

برای تعویض این دو قطعه کافیست به آنها حرارت داده و دربیاوریم.

برسیم به مهم‌ترین بخش مقاله؛ یعنی کالبدشکافی و تعمیر گوشی A55. این دستگاه به باتری 5 هزار میلی‌آمپری مجهز می‌باشد و برای جدا کردن از چسب های مخصوص جداسازی باتری استفاده می‌کنیم .

در نسل قبلی آبی رنگ بود اما به دلایلی که از آن بی خبر هستیم، این چسب ها در نسل جدید به رنگ سبز درآمدند.

در مرحله بعد، بعد از شکافتن چسب عایق‌بندی در زیر باتری، دسترسی بهتری به سیستم خنک‌کننده (همان (Vapor Chamber خواهیم داشت. مساحت بیشتری از سیستم خنک‌کننده در زیر مادربرد دستگاه قرار گرفته است.

برای عوض کردن دکمه های کناری دستگاه، ابتدا پورت اتصال آن را جدا کرده و سپس اهرم فلزی آن را از لا به لای فریم کناری درآورده و عوض می‌کنیم. خود دکمه ها رو هم از بیرون جدا می‌کنیم.

نحوه تعمیر گوشی A55

نحوه تعمیر گوشی A55

سوالات متداول

چه عوامل هایی می‌توانند باعث خرابی گوشی A55 شوند و نیاز به تعمیر داشته باشند؟

 انواع مشکلات رایج که امکان دارد برای گوشی A55 پیش بیایداز جمله خرابی صفحه نمایش، باتری ضعیف، مشکلات نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری، و مشکلات مربوط به دوربین می‌باشد. در این موارد، شیوه تعمیر گوشی A55 می‌تواند از جمله تعویض قطعات آسیب‌دیده یا انجام به‌روزرسانی نرم‌افزاری باشد.

برای تعمیر گوشی A55، آیا  نیاز است به نمایندگی‌های رسمی مراجعه کنیم یا خیر؟

بله، برای سبک تعمیر گوشی A55 و اطمینان از استفاده از قطعات اورجینال و تعمیرات حرفه‌ای، بهتر است  که به نمایندگی‌های رسمی و معتبر مراجعه کنید. این نمایندگی‌ها دارای تکنسین‌های متخصص هستند که می‌توانند مشکل دستگاه شما را به بهترین نوع برطرف کنند.

اگر گوشی A55 به دلیل مشکلات نرم‌افزاری روشن نشود، چه کاری باید انجام داد؟

در این موارد شما می‌توانید گوشی را به حالت بازیابی (Recovery Mode) برده و عملیات بازگشت به تنظیمات کارخانه یا آپدیت نرم‌افزاری را انجام دهید. اگر مشکل همچنان برطرف نشد، نحوه تعمیر گوشی A55 ممکن است نیاز به کمک از یک تکنسین حرفه‌ای یا مراجعه به نمایندگی رسمی داشته باشد.

جمع‌بندی

در مرحله آخر بررسی تعمیر گوشی، اسپیکر بالایی مشاهده می‌شود که عایق‌بندی شده و مانند قطعات دیگری با استفاده از کمی حرارت می‌توانیم عایق‌بندی آن را شل و عوض کنیم.

امتیازی که کارشناسان بابت کالبد شکافی و تعمیر گوشی A55 داده اند مانند امتیاز نسل قبلی برابر 8.5 از 10 بوده است.

این امتیاز به دلیل: ضعف در طراحی معماری داخلی و ترتیب چیدمان قطعات مختلف، دشوار بودن مراحل عوض کردن صفحه‌نمایشگر و آسان بودن مراحل تعمیر و تعویض مابقی قطعات مانند میکروفون، درگاه شارژر ، نتوانست امتیاز کامل را دریافت کند.

شما از یک تا ده به این سری از گوشی های سامسونگ چه امتیازی می‌دهید؟ آیا یکسان بودن امتیاز تعمیر این گوشی با نسل قبلی خود،نشان دهنده عدم توجه کمپانی سامسونگ به تغییر دادن معماری داخلی این سری جدید می‌باشد؟