قبلا وقتی صحبت از گوشیهای هوشمند میشد، رقابت بین سامسونگ و اپل بود. اما در این روزها بازار کمی تغییر کرده است و کمپانیهای نو پا مانند شیائومی نیز پا به عرصه رقابت گذاشتهاند. سامسونگ از مدتها قبل، گوشیهای هوشمند بسیاری را در رنج قیمتی مختلف ارائه کرده است. در مقابل آن کمانی چینی نیز دستگاههای با کیفیت و عملکرد خوبی عرضه کرده که همین سبب شده تا این سازنده به رقیب سرسخت سامسونگ تبدیل شود. شیائومی به غیر از گوشیهای هوشمند پا به عرصه تولید سایر موارد الکترونیکی نیز گذاشته است.
حال اگر قصد خرید دستگاه موبایل هوشمند را داشته باشید حتما بین دو راهی انتخاب سامسونگ یا شیائومی قرار گرفتهاید و نمیدانید که کدام گزینه ارزش خرید بالاتری دارد. موبایلهای کدام کمپانی در طولانی مدت بیشتر و بهتر دوام میآورند؟ کیفیت عکسبرداری شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ ما در این مقاله قصد داریم به شما اطلاعات کامل و جامعی در مورد این دو کمپانی بزرگ گوشی بدهیم تا در زمان خرید بتوانید به راحتی تصمیم بگیرید؛ پس با مقایسه کلی موبایل شیائومی با سامسونگ، تا انتهای متن همراه باشید.
جنگ دو کمپانی بر سر میزان فروش
سامسونگ بزرگترین کمپانی الکترونیکی مصرفی در جهان است. این شرکت دستگاههای بسیار متنوعی از جمله موبایلهای هوشمند، گجتهای هوشمند، لپتاپ، تلویزیون، لوازم خانگی و لوازم خانه هوشمند را به فروش میرساند. نام مستعار دیگری که در گسترش سبد محصولات خود از کمپانی سامسونگ پیروی کرد، شیائومی است. پس از ورود برند چینی شیائومی به بازار موبایلهای هوشمند، شروع به رقابت با کمپانی سامسونگ در بازارهای جهانی گوناگون همانند هند، آسیای جنوب شرقی و اروپا کرد. سامسونگ و شیائومی از نظر خط تولید و نحوه طراحی و ساخت کاملاً مشابه با یکدیگرند. در ادامه میخواهیم کارایی دو کمپانی سامسونگ یا شیائومی را در کنار یکدیگر بررسی کنیم.
مبارزه سامسونگ و شیائومی در زمینه موبایلهای هوشمند در سال 2020
در حالی که سامسونگ سالهاست بازار جهانی گوشیهای هوشمند را در دست دارد، چند سالی میشود که در بازار مهمی مانند هند با رقیب سر سخت خود کمپانی چینی شیائومی روبهرو شده است. گوشیهای هوشمند شیائومی در مقایسه با موبایلهای هوشمند گلکسی، مشخصات فنی بالاتر با قیمت کمتری دارند. این تقریبا مشابه با استراژی است که کمپانی سامسونگ برای رقابت با شرکت اپل استفاده میکرد. این کمپانی کرهای با کمک دستگاههای میان رده بهتر (در مقایسه با موبایلهای سری قبلی گلکسی) مثل Galaxy M31 ، Galaxy M51 و Galaxy A51 توانست جایگاه اول بازار را در کشور هند از شرکت شیائومی پس بگیرد. با این حال، هنوز جنگ تمام نشده است. در سه ماهه سوم سال 2020، سهم بازار جهانی سامسونگ برای موبایلهای هوشمند 22٪ بود. شیائومی به سرعت قسمتی از بازاری که توسط هواوی تسخیر نشده بود را از آن خود کرد تا به سومین شرکت بزرگ گوشیهای هوشمند جهان (با سهم بازار 12.1٪) تبدیل شود.
مبارزه سامسونگ و شیائومی در زمینه موبایلهای هوشمند در سال 2021
کم شدن سهم شرکت هواوی در بازارهای جهانی به غلت تحریمها و نبود خدمات گوگل به روی این موبایلها باعث شد تا شیائومی بتواند بازارهایی که متعلق به این سازنده بزرگ بودند را به خود اختصاص دهد و از این طریق پیشرفت چشمگیری در زمینه فروش دستگاه موبایل در سال ۲۰۲۱ داشته باشد. شیائومی بیشتر سهم هواوی در بازار کشورهایی مانند چین، اروپا، خاورمیانه و آفریقا را در اختیار گرفته است. از طرفی کمپانی سامسونگ کم و بیش از ابتدای فراگیری بیماری کرونا با مشکل تأمین قطعات مورد نیاز موبایلهای خود مواجه بود و این قضیه در سال ۲۰۲۱ بیشتر شدت گرفت و همین باعث شد این کمپانی کرهای در بعضی بازارها مانند اروپا نتواند به خوبی به تقاضای موجود برای موبایلهای میانرده خود مانند گوشیهای نسل A پاسخ دهد و از طرفی شیائومی با تولید سریهای مختلف تلاش کرد تا از رقیب کرهای خود سبقت بگیرد. به همین ترتیب از اوایل سال ۲۰۲۱ شیائومی سهم خود را در بازار مناطق مختلف افزایش داد تا بالاخره توانست پس از ۸ سال سامسونگ را پشت سر بگذارد و به پرفروشترین شرکت گوشی در جهان تبدیل شود. رسیدن به چنین موفقیتی به معنای واقعی کلمه برای شیائومی تحسین برانگیز است؛ چرا که این شرکت تنها در ۱۰ سال توانسته به این رتبه دست پیدا کند در حالی که کمپانی مانند سامسونگ قدمتی بیش از ۸۰ سال دارد (البته سامسونگ از ابتدا در زمینه گوشی و … فعالیت نمیکرده است). البته این داستان به اینجا تمام نمیشود و سال 2022 وضعیت کمی تغییر میکند.
رقابت سامسونگ و شیائومی در سال 2022؛ جدال به بالاترین حد ممکن میرسد!
سال 2022 مجدد سامسونگ جایگاه خود را از کمپانی شیائومی پس میگیرید و به فروشنده برتر تبدیل میشود. البته در دورههای مختلف 2022 میزان فروش این دو کمپانی تغییر میکند و در رنجهای مختلف میزان فروش آنها به یکدیگر نزدیک میشود. جالب است بدانید که سه ماهه چهارم 2022 سامسونگ برای اولین بار از سال 2017 توانست در بازار کشور هند شیائومی را پشت سر بگذارد و فروش بالاتری را تجربه کند. این رقابت ادامه دارد و تا به امروز هم این دو کمپانی با اختلاف کم در پشت سر هم قرار گرفتهاند.
وضعیت فروش سامسونگ و شیائومی در سال 2023؛ سامسونگ همچنان پیشتاز است!
شرکت سامسونگ به لطف میانردههای جذاب خود موفق شده به این جایگاه دست پیدا کند؛ چرا که موبایلهایی چون A14، A24، A34، A54 همگی با بهبودهای نسبتا زیادی معرفی شدند و مخاطبان بیشتری را به خرید ترغیب کردند. از طرف دیگر شیائومی طی دو سال اخیر در زمینه تولید موبایلهای میانرده کمی افت داشته و نتوانسته پا به پای سامسونگ حرکت کند. کمپانی چینی در سال ۲۰۲۴ کارایی خود را بهبود بخشیده و باید دید در پایان سال ۲۰۲۴ این رتبه بندی به چه صورت خواهد بود.
سامسونگ بخریم یا شیائومی؟
همان طور که گفته شد سامسونگ یکی از بزرگترین شرکتهای پیشگام حوزه الکترونیکی بوده است که در طول زمان پیشرفت چشمگیری داشته و دستگاههای زیادی برای رقابت با سایر کمپانیهای بین المللی این زمینه به بازار ارائه داده است. امروزه شرکت چینی شیائومی پا به عرصۀ رقابت با این کمپانی کرۀ جنوبی گذاشته است. شیائومی با معرفی نسل Redmi هدف ارائه خدمات به مصرفکنندگان با سطح اقتصادی پایینتر را دنبال میکند. این کمپانی در ساخت موبایلهای هوشمند خود از جدیدترین قابلیتها و ویژگیها استفاده میکند و همین کار را برای سامسونگ سخت کرده است. برای پاسخ دادن به این سوال که دستگاه موبایل سامسونگ برای خرید مناسبتر است یا دستگاه شیائومی در ادامه همراه ما باشید تا موبایلهای این دو کمانی را در حالت کلی در حوزههای مختلف با هم مقایسه کنیم.
مقایسه گوشیهای دو برند از لحاظ طراحی و کیفیت ساخت
در هر یک از قسمتهای این مطلب ابتدا به مقایسه موبایلهای سامسونگ و شیائومی در رنج قیمتی پرچمدار میپردازیم و پس از آن به سراغ میانردهها میرویم. به طور کلی زیبایی ظاهری یک موبایل امری کاملا سلیقهای است و نمیتوان به طور کلی عنوان کرد که یک دستگاه موبایل برای همه مخاطبان زیباتر است، به همین جهت خیلی قصد نداریم به قسمت طراحی بپردازیم و به سراغ قسمت کیفیت ساخت میرویم. موبایلهای پرچمدار هر دو سازنده از بهترین کیفیت موجود استفاده میکنند و متریال ساخت بسیار خوبی دارند. سامسونگ موبایلهای پرچمدار خود را از ترکیب شیشه و آلومینوم میسازد و بهترین دستگاه این برند یعنی گلکسی S24 اولترا با ترکیب شیشه و تیتانیوم روانه بازار شده تا یکی از باکیفیتترین پرچمداران بازار باشد. شیائومی ۱۴ اولترا که بالا رده ترین موبایل این کمپانی چینی است مانند رقیب از تیتانیوم استفاده میکند تا بهترین کیفیت را داشته باشد. در رنج قیمتی میانردهها به نوعی برتری با گوشیهای سامسونگ است؛ چرا که برای نمونه دستگاه موبایل مانند ردمی نوت 13 پرو پلاس از بدنه شیشهای و فریم پلاستیکی استفاده میکند در حالی که گوشی سامسونگ A55 سامسونگ قاب شیشهای و فریم آلومینیومی دارد و بسیار خوب ساخت است. همچنین دستگاه موبایل مثل A35 هم که قیمت پایینتری دارد با درب پشت شیشهای و گواهی IP67 تولید شده است، در حالی که مثلا گواهی ضد آب در دستگاه موبایل ردمی نوت 13 پرو 5G دیده نمیشود.
برنده در رنج قیمتی گوشیهای بالا رده: برابر
برنده در رنج قیمتی گوشیهای میان رده: سامسونگ
مقایسه سامسونگ و شیائومی از لحاظ صفحه نمایش
سامسونگ همیشه جزو بهترین تولیدکنندگان صفحه نمایشگر بوده است و موبایلهای این کمپانی کرهای از چندین سال قبل از صفحه نمایشهای باکیفیت استفاده میکرده است. شیائومی هم اتفاقا در زمینه صفحه نمایش کارایی بسیار خوبی دارد و در سالهای اخیر نشان داده که حتی میتوانید در این حوزه از سامسونگ هم پیشی بگیرد و صفحه نمایشهای باکیفیتتری را به روی موبایلهای خود قرار دهد.
در رده موبایلهای پرچمدار کارایی هر دو سازنده تحسینبرانگیز است و شما با برترین صفحه نمایشهای موجود در جهان مواجه خواهید شد. با نگاهی به اطلاعات گوشی سامسونگ گلکسی S24 اولترا و شیائومی 14 اولترا بهتر متوجه این موضوع خواهید شد. البته شایان ذکر است که گوشی سامسونگ S24 اولترا به گفته اکثر منابع بزرگ دنیای گوشی از جمله Dxomark، برترین صفحه نمایش را در بین موبایلهای هوشمند دارد و کارایی بدون نقص را ارائه میکند. اگر به سراغ موبایلهای قاتل پرچمدار برویم کمپانی شیائومی پیروز خواهد بود.
برای مثال زمانی که دو دستگاه موبایل گلکسی S23 FE را با شیائومی 13 تی یا 13 تی پرو مقایسه کنیم متوجه این موضوع خواهیم شد؛ چرا که گوشیهای منتخب شیائومی هم وضوح بالاتری دارند و هم از Dolby Vision و گستره رنگی 68 میلیاردی را ساپورت میکنند. از نظر روشنایی نیز صفحه نمایش 13 تی و 13 تی پرو کمی روشنتر از گوشیهای کرهای است. در رنج قیمتی موبایلهای میانرده وضعیت دو کمپانی شبیه به هم است و مثلا A55 و ردمی نوت 13 پرو 5G وضعیت نزدیکی دارند و کیفیت صفحه نمایشگر هر دو بسیار خوب است. البته که گوشی منتخب شیائومی به دلیل داشتن حاشیههای کمتر، ساپورت کردن از 68 میلیارد رنگ، کمی تراکم پیکسلی بالاتر و البته روشنایی بیشتر برنده این بخش خواهد بود. البته که این اختلاف برای مثال بین A35 سامسونگ و شیائومی ردمی نوت 13 پرو 4G شیائومی کمتر میشود. به طور کلی بهتر است دو دستگاه میان رده را با هم مقایسه کنید. در رنج قیمتی اقتصادی اما دوباره پیروز این میدان سامسونگ خواهد بود. برای مثال گوشی سامسونگ A15 از صفحه نمایش سوپر امولد 90 هرتز استفاده میکند، در صورتی که برای مثال ردمی 13C یا پوکو C65 نمایشگری IPS با رزولوشن HD دارد. سامسونگ حتی برای گوشی سامسونگ A05s نیز صفحه نمایشی IPS با رزولوشن FHD در نظر گرفته است.
برنده در رنج قیمتی گوشی پرچمدار: سامسونگ
برنده در رنج قیمتی گوشی قاتل پرچمدار: شیائومی
برنده در رنج قیمتی گوشی میان رده: شیائومی
برنده در رنج قیمتی گوشی اقتصادی: سامسونگ
مقایسه سیستم عامل سامسونگ و شیائومی
همانطور که میدانید هر دو کمپانی در موبایلهای خود از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند اما این رابط کاربری با یک رابط کاربری همراه میشود تا کمپانی سازنده بتوانید شخصیسازیهای مد نظر خود را بر روی اندروید اعمال کند. سیستم عامل سامسونگ One UI و رابط کاربری شیائومی MIUI ( در سری جدید HyperOs) نام دارد و چندین سال از عرضه این دو رابط کاربری میگذرد. در این قسمت قرار نیست به تمامی قابلیتای نرم افزاری دو کمپانی بپردازیم و تنها قرار است مشخص کنیم که رابط کاربری کدام سازنده کارایی و عملکرد برتری دارد و انتخاب بهتری برای شماست.
در همین اول باید به اطلاع شما برسانیم کنیم که سیستم عامل سامسونگ و شیائومی هر دو جزو برترینهای دنیای اندروید هستند و هر دو برند کارایی و عملکرد نسبتا خوبی دارند. آخرین نسخه از رابط کاربری سامسونگ در زمان نوشته شدن این مقاله One UI 6.1 و آخرین نسخه از رابط کاربری شیائومی HyperOs نام دارد. از نظر ویژگیهای شخصی سازی هر دو رابط کاربری بسیار قوی و مناسب هستند و به شما امکان میدهند تا شکل و شمایل بیشتر قسمتهای موبایل را طبق سلیقه خود تغییر دهید. از نظر ویژگیهای مختلف هم هر دو قوی عمل میکنند اما برتری با شیائومی است و HyperOs ویژگیهای بیشتری به نسبت One UI در اختیار کاربر قرار میدهد. از طرف دیگر از نظر بهینهسازی و بهینه کار کردن One UI نسبت به HyperOs بهتر است، هرچند که HyperOs بهتر از MIUI شده و این اختلاف کمتر شده ولی همچنان برتری با کمپانی سامسونگ است. موبایلهای سامسونگ ایرادات نرم افزاری کمتری را نسبت به شیائومی تجربه میکنند. در کل اما از نظر ظاهری باید ببینید که با کدام رابط کاربری راحتتر هستید و باید به سراغ شرکتی بروید که هنگام کار با موبایلهای آن احساس بهتری داشته باشید.
مبحث دیگری که در بخش نرم افزاری گوشی اهمیت بسیار بالایی دارد دریافت بروزرسانیهای جدید و نسخههای جدیدتر سیستم عامل و رابط کاربری است، جایی که بدون هیچ تردیدی سامسونگ برگ برنده را در اختیار دارد. گوشیهای بالارده نسل S24 کمپانی سامسونگ قرار است تا ۷ سال بروزرسانیهای نرم افزاری و امنیتی دریافت کنند که اتفاقی بسیار مثبت به حساب میآید. این مدت زمان برای موبایلهای میانرده برابر با ۴ سال بروزرسانیهای نرم افزاری و ۵ سال آپدیت امنیتی است و موبایلهای اقتصادی نیز حتی عموما دو بروزرسانی نرم افزاری دریافت میکنند. شیائومی برای موبایلهای بالا رده خود ۴ سال آپدیت نرم افزاری و ۵ سال بروزرسانی امنیتی عرضه میکند و این پشتیبانی در موبایلهای میانرده به ۳ یا ۲ سال می رسد. برخی از موبایلهای اقتصادی این سازنده تنها ۱ بروزرسانی نرم افزاری دریافت خواهند کرد. جدا از مبحث پشتیبانی طولانیتر سامسونگ نسبت به شیائومی، این شرکت بروزرسانیها را نیز بیشتر و منظم تراز کمپانی شیائومی در اختیار کاربران قرار میدهد. در آخر برتری بعدی سامسونگ نسبت به شیائومی در زمینه نرم افزاری به هوش مصنوعی برمیگردد، جایی که کمپانی سامسونگ Galaxy AI را همراه با پرچمداران سری S24 معرفی کردند تا ویژگیهای بسیار جذابی در اختیار مخاطبان قرار بگیرد.
برنده از لحاظ ویژگیهای شخصیسازی: برابر
برنده از لحاظ کارایی بهینه: سامسونگ
برنده از لحاظ ویژگیها و امکانات: شیائومی
برنده از لحاظ بروزرسانیهای نرم افزاری: سامسونگ
برنده از لحاظ ویژگیهای هوش مصنوعی: سامسونگ
جدال بین شیائومی و سامسونگ در قسمت سخت افزار
این قسمت را طبق معمول با موبایلهای پرچمدار آغاز میکنیم. گوشی سامسونگ S24 اولترا که بهترین موبایل سامسونگ است با پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در تمام جهان ارائه شده و با شیائومی ۱۴ اولترا کاملا برابری میکند ولی این گفته درباره گوشی سامسونگ S24 پلاس و گوشی سامسونگ S24 صادق نیست؛ چرا که این دستگاهها در بازار جهانی با اگزینوس ۲۴۰۰ در دسترس قرار میگیرند و طبیعتا مقداری ضعیفتر از گوشی موبایل ۱۴ با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ هستند. پس اگر قصد انتخاب گوشی سامسونگ S24 اولترا را داشته باشید دو دستگاه برابر خواهند شد ولی در غیر این صورت برگ برنده با شیائومی است. در رنج قیمتی موبایلهای قاتل پرچمدار هم برتری با شیائومی خواهد بود؛ زیرا دستگاهی مثل شیائومی 13 تی پرو از مدیاتک دیمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس استفاده میکند اما گوشی سامسونگ S23 FE به پردازنده اگزینوس ۲۲۰۰ مجهز شده که قطعا کارایی ضعیفتری دارد. نماینده شیائومی را در قسمت پردازشی و گرافیکی تا ۵۰ درصد میتوانیم بهتر بدانیم. البته باید در نظر داشت که اگر گوشی شیائومی 13 تی را در نظر داشته باشیم این تفاوت خیلی کم میشود و حتی S23 FE بهتر عمل میکند. در رنج قیمتی میانرده بهتر است موبایلها را با هم مقایسه کنید؛ چرا که برای نمونه دستگاه موبایل سامسونگ A55 قویتر از ردمی نوت 13 پرو 5G است ولی پوکو X6 پرو یا پوکو F5 از تمامی سریهای رقیب قویتر به حساب میآید. در واقع بیشتر میانردههای این دو کمپانی تقریبا سخت افزار نزدیکی دارند و عموما موبایلهای پوکو قویتر از رقیبان سامسونگی هستند. در رنج قیمتی اقتصادی نیز وضعیت شبیه به میانردهها است و تقریبا هر دو برند شرایط یکسانی دارند و بهتر است که دو گوشی با هم مقایسه شوند.
برنده در رنج قیمتی گوشی پرچمدار: شیائومی (به استثنای گلکسی S24 اولترا)
برنده در رنج قیمتی گوشی قاتل پرچمدار: شیائومی
برنده در رنج قیمتی گوشی میانرده: برابر (به استثنای برند پوکو و گوشیهایی مثل X6 پرو)
برنده در رنج قیمتی گوشی اقتصادی: برابر
سامسونگ یا شیائومی؛ باتری و سرعت شارژ
قسمت باتری به دو قسمت میزان شارژدهی و البته سرعت شارژ شدن موبایل تقسیم میشود که در ابتدا به مبحث شارژدهی میپردازیم. در بازه قیمتی موبایلهای پرچمدار وضعیت کاملا بستگی به مدل دستگاه موبایل دارد. برای نمونه قطعا S24 اولترا بهتر از گوشی شیائومی ۱۴ اولترا عمل میکند اما از طرفی شارژدهی شیائومی ۱۴ بهتر از گوشی سامسونگ S24 پلاس و S24 است. در رنج قیمتی قاتل پرچمدار کارایی شبیه به هم میشود ولی ب طور کلی شیائومی 13 تی پرو و 13 تی بهتر از S23 FE عمل میکنند تا برتری به شیائومی برسد. برعکس چند سال قبل که در بازه قیمتی میانردههای و مدلهای اقتصادی اکثرا موبایلهای شیائومی دوام باتری بالاتری داشتند اما حالا کمپانی کرهای بهتر عمل میکنند و قطعا پیروز این میدان سامسونگ است.
بهترین موبایلهای سامسونگ موجود در بازار از شارژ سریع 45 واتی پشتیبانی میکند و در صورتی است که موبایلهای میانرده شیائومی نیز در بعضی از گوشیها از شارژ سریع 120 واتی استفاده میکنند. برای نمونه قیمت S24 اولترا در بازار کشور حدود 3.5 تا 4 برابر ردمی نوت 13 پرو پلاس است اما این دستگاه موبایل میانرده حدود 2.5 برابر سریعتر شارژ میشود که کارایی بسیار جذاب و تحسینبرانگیزی است. شیائومی حتی در موبایلهای اقتصادی خود نیز از شارژ سریع 33 واتی یا بالاتر استفاده میکند در حالی که سامسونگ هنوز بعضی از پرچمداران خود را با شارژ سریع 25 واتی روانه بازار میکند. قضیه همینجا به پایان نمیرسد. سامسونگ مثل اپل شارژ را از جعبه موبایلهای خود حذف کرد ولی این بدترین قسمت قضیه نیست و این اتفاق به موبایلهای میانرده و حتی اقتصادی این سازنده کرهای نیز رسیده است و مثلا A15 درون جعبه هیچ شارژری ندارد. این اتفاق در حالی رخ داده که دستگاههای پرچمدار شیائومی هم هنوز داخل جعبه شارژر دارند و میانردهها از آداپتورهای قوی 120 واتی استفاده میکنند. پس در حوزه سرعت شارژ و وجود آداپتور داخل جعبه با اختلاف بسیار زیاد شیائومی برنده است.
برنده از لحاظ شارژدهی در رنج قیمتی پرچمدار: به مدل بستگی دارد
برنده از لحاظ شارژدهی در رنج قیمتی قاتل پرچمدار: شیائومی
برنده از لحاظ شارژدهی در رنج قیمتی میانرده و اقتصادی: سامسونگ
برنده از لحاظ سرعت شارژ: در همه رنجهای قیمتی با اختلاف شیائومی
دوربین؛ چین یا کره؟
بدون تردید امروزه قسمت دوربین موبایلهای هوشمند به یکی از اصلیترین قسمتها تبدیل شده و سازندگان مختلف تلاش میکنند تا با برتری در این بخش دست بالاتری نسبت به رقبای خود داشته باشند. کمپانی شیائومی طی چند سال اخیر با دو کمپانی شیائومی و هواوی به خوبی نشان دادهاند که میتوانند دوربینهای فوقالعادهای به روی گوشیای خود قرار دهند و نهتنها سامسونگ را پشت سر بگذارند بلکه از کمپانی اپل هم بهتر عمل کنند. بهترین دستگاه موبایل حال حاضر سامسونگ از نظر کیفیت دوربین S24 اولترا است و در مقابل شیائومی ۱۴ اولترا قرار میگیرد. در این مطلب قصد نداریم این دو مدل را از نظر دوربین مقایسه کنیم ولی باید گفت که عملکرد هر دو بینظیر است و با اختلاف کمی نماینده شیائومی بهتر عمل میکند، مخصوصا که شما امکان خواهید داشت تا دیافراگم را به طور دستی تغییر دهید. گوشی شیائومی ۱۴ نیز دوربین بهتری در مقایسه با S24 پلاس و S24 دارد تا برتری کلی در اختیار کمپانی چینی باشد. همین داستان در رنج قیمتی قاتل پرچمدار نیز تکرار میشود. دستگاه موبایل سامسونگ S23 FE قاتل پرچمدار کرهایها به حساب میآید و موفق شده در سایت Dxomark به نمره 127 (برای نسخه اسنپدراگون که در ایران نیست. در واقع نمره پردازنده اگزینوس ۲۲۰۰ مقداری پایینتر باید در نظر گرفته شود) دست پیدا کند، به طوری که نمره گوشی شیائومی 13 تی پرو برابر با 131 است. این یعنی قاتل پرچمدار شیائومی رسما خود را به بازه پرچمداران وارد کرده و کارایی مشابه با S23 یا S23 پلاس از خود به نمایش میگذارد. در بازه قیمتی میانرده هم برتری با شیائومی است. برای نمونه ردمی نوت 13 پرو پلاس دوربین اصلی بهتری با مقایسه با گوشی سامسونگ A55 دارد و نمره 121 را در مقایسه با نمره 108 گوشی موبایل سامسونگ A55 کسب کرده است. همچنین ردمی نوت 13 پرو 5G نمره 120 را به دست آورده که از تمامی دستگاههای میان رده کمپانی سامسونگ بیشتر است. البته اگر قصد خرید گوشی موبایل اقتصادی دارید بهتر است به سراغ شرکت کرهای بروید؛ زیرا موبایلهای ارزان سامسونگ بهتر از رقیبان شیائومی عمل میکنند.
برنده در رنج قیمتی گوشی پرچمدار: شیائومی
برنده در رنج قیمتی گوشی قاتل پرچمدار: شیائومی
برنده در رنج قیمتی گوشی میانرده: شیائومی
برنده در رنج قیمتی گوشی اقتصادی: سامسونگ
معرفی موبایلهای میان ردۀ سامسونگ و شیائومی
در زمان خرید دستگاه موبایل سامسونگ همان طور که در بالا گفته شد باید به ردهبندی آن توجه کرد. در ابتدا باید ببینید چه مبلغی را برای خرید موبایل در نظر گرفتهاید و سپس به سراغ دستگاههای پرچمدار، میان رده و پایین رده بروید. سامسونگ ردۀ S را با توجه به حرف اول برند خود روی موبایلهای پرچمدارش گذاشته است. قیمت این موبایلها و کیفیت آنها بسیار بالاست، اما نگران نباشید سامسونگ برای تمام افراد با هر بودجهای دستگاه موبایل تولید کرده است.
رده بندیهای گوشی موبایل سامسونگ
کمپانی سامسونگ گوشیهای هوشمند خود را در ردهبندی زیر ارائه کرده است:
سری S که پرچمداران را شامل میشود
سری Z که دستگاههای تاشو و گرانقیمت سامسونگ را شامل میشود
سری A که گوشیهای میانرده را دربر میگیرد
سری M که گوشیهای میانرده این سازنده هستند ولی پس از نسل A قرار میگیرند
سری F که شرایطی مثل نسل M دارد
معرفی نسل A سامسونگ
موبایلهای سری A محبوبترین محصولات سامسونگ هستند و به علت امکانات خوب در کنار قیمت مناسب مورد توجه بازار ایران و جهان قرار گرفتهاند. قیمت این دستگاه از اقتصادی و سریهایی مثل A05 آغاز میشود و تا بهترین مدل یعنی A55 ادامه پیدا میکند. در این بین شما میتوانید مدلهایی مانند گلکسی A25، A35 و A15 را انتخاب و خریداری کنید. در واقع با هر بودجه شما میتوانید به سراغ موبایلهای سامسونگ بروید و به محصولات بالا میتوانید سری قبلی یعنی A24، A34، A54 و A14 را نیز اضافه کنید.
رده بندیهای موبایل شیائومی
ردهبندی موبایلهای شیائومی را در ادامه مرور خواهیم کرد.
موبایلهای تاشدنی؛ رقابتی که فعلا سامسونگ در آن بهتر ظاهر شده
کمپانی سامسونگ در طول چند سال گذشته موبایلهای تاشدنی مختلفی راهی بازار کرد. جدیدترین مدل از دستگاههای تاشدنی این کمپانی هم گلکسی زد فلیپ 5 و زد فولد 5 نام دارند . از طرف دیگر شیائومی هم سعی کرده در زمینه ساخت موبایل تاشو هم فعال باشد و به همین علت موبایل شیائومی میکس فولد 3 را راهی بازار کرد. سامسونگ قسمت زیادی از بازار موبایلهای تاشو را در اختیار دارد و این اتفاق به چند علت رخ داده است. اول این که شیائومی موبایل میکس فولد 3 را فقط برای بازار چین تولید کرده و آن را به بازار جهانی نفرستاده است. دوم این که زد فولد 5 از گواهی ضد آب پشتیبانی میکند ولی رقیب چنین قابلیتی ندارد. دلیل آخر این است که موبایلهای تاشو سامسونگ تنوع بیشتری دارد و مثلا شما میتوانید زد فلیپ 5 را نیز انتخاب کنید.
گیمرها موبایل سامسونگ بخرند یا شیائومی؟
اگر از گیم و بازیهای ویدئویی صحبت کنیم، طبیعتا مبحث میان گیمرهای کنسولهای خانگی و رایانههای شخصی داغ خواهد شد؛ اما جالب است بدانید قسمت قابل توجهی از گیمرها روی موبایلهای هوشمند به تجربهی بازی مورد علاقهی خود میپردازند. درواقع طی سالهای گذشته، فروش بازیهای موبایل و درآمد کمپانیهای توسعهدهنده رشد چشمگیری داشته است و حتی از بازار کنسولهای خانگی و رایانهی شخصی نیز عبور کرده که با توجه به تعداد مخاطبان موبایلهای هوشمند جای تعجبی نیز ندارد. هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی نیز تلاش میکنند تا نظر گیمرها را به خرید دستگاهشان جلب کنند. البته به نظر میرسد شیائومی حضور پررنگتری در بازار موبایلهای گیمینگ داشته باشد. این موضوع را نیز میتوان به خاطر نسل موفق بلک شارک دانست؛ موبایلهای هوشمندی با طراحی ظاهری جذاب، سختافزاری توانمند، نمایشگری با رزولوشن و نرخ تازه سازی بالا و صد البته سیستم خنکسازی مناسب که باعث میشود مخاطبان برای مدت زمان بسیاری پای بازیهای گوشی بنشینند. به غیر از نسل بلک شارژ شیائومی موبایلهای میانرده مناسبتری برای بازی کردن دارد و مثلا پوکو X6 پرو را میتوانیم بهترین میانرده جهان برای گیمرها بدانیم.
عوامل گوناگونی میتوانند به تجربهی هرچه بهتر بازیهای گوشی کمک کنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
ابعاد نمایشگر: طبیعتا هرچه ابعاد صفحه نمایشگر بیشتر باشد، لذت تجربهی بازیهای موبایل افزایش مییابد. البته تراکم پیکسل نیز در این امر بیتاثیر نیست و اگر گوشی موبایل شما از صفخه نمایش بزرگ، اما تراکم پیکسل پایین برخوردار باشد، تراکم پیکسلی را در اختیار مخاطب قرار میدهد که قادر به نشان دادن جزئیات بسیار کمی است.
نوع پنل و رزولوشن صفحهنمایش: در حال حاضر گوشیهای هوشمند با پنلهای مختلفی به بازار عرضه میشوند؛ اما طبیعتا بهترین کیفیت را میتوان در محصولاتی یافت که مجهز به پنل OLED باشند. تراکم پیکسل نیز اهمیت خیلی زیادی دارد؛ درواقع هرچه رزولوشن بالاتر باشد تراکم پیکسلی افزایش مییابد و تراکم پیکسلی مناسب نیز به نمایش جزئیات بیشتر از محتوای در حال پخش کمک میکند.
نرخ نوسازی صفحه نمایش: از عواملی که تاثیر مستقیم روی بیشتر شدن کیفیت تجربهی بازیهای گوشی دارد نرخ تازه سازی است. هرچه نرخ تازه سازی بالاتر باشد، محتوای در حال پخش مانند بازیهای اندرویدی یا iOS نرمتر و روانتر اجرا خواهند شد. در حال حاضر دستگاههای گوناگونی در بازار وجود دارد که نرخ تازه سازی ۶۰، ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز دارند، البته بعضی از محصولات از نرخ تازه سازی متفاوتی مانند ۱۴۴ هرتز استفاده میکنند.
تراشه و کارایی تراشهها: باید در نظر داشت که وظیفهی اجرای بازیها به عهدهی پردازنده است و درواقع مخاطب میتواند با استفاده از قابلیت اسکرین میرورینگ، بازی روی نمایشگر بزرگتر با کیفیت بالاتری تجربه کند. با این حساب، اگر موبایل هوشمندتان از پردازندهای با تراشههای توانمند برخوردار باشد فرصت تجربهی بازیهای سنگین گوشی مثل فورتنایت را خواهید داشت.
میزان حافظهی رم: در کنار پردازنده باید به میزان حافظهی رم دستگاه نیز توجه کرد. در حقیقت هرچه میزان حافظهی رم دستگاه موبایل هوشمند بیشتر باشد، دستگاه قادر به اجرای وظایف سنگین با سرعت عمل بیشتری خواهد بود. بازیهای گوشی نیز از وظایف سنگین برای موبایلهای هوشمند حساب میشوند و گیمرها باید به سراغ محصولاتی بروند که حافظهی رم قابل توجهی داشته باشد.
برخورداری از دکمههای اضافی روی بدنه: بعضی از موبایلها برای گیمرها طراحی شدهاند. به همین منظور از امکانات بیشتری نسبت به موبایلهای استاندارد برخوردار هستند که از جمله این امکانات فن، دکمه یا صفحه نمیشگر ثانویه میشود. طبیعتا داشتن دکمههای بیشتر که نقش تریگر را ایفا کنند نیز به تجربهی بهتر بازیها را در پی خواهند شد.
اکوسیستم سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟
باید گفت که هر دو کمپانی شیائومی و سامسونگ از اکوسیستم قابل قبولی برخوردار هستند که حتی میتوانند با اکوسیستم توانمند گوشیهای آیفون نیز رقابت جدی داشته باشند. به طور خلاصهوار میتوان گفت منظور از اکوسیستم، مجموعهی متنوعی از دستگاههای متفاوت یک شرکت است که با یکدیگر تعامل داشته باشند و مخاطب بتواند با برخورداری چند دستگاه از اکوسیستم یک کمپانی به قابلیتهای متنوع تری دسترسی یابد. در مثالی ساده میتوان به داشتن ساعت هوشمند در کنار دستگاه موبایل هوشمند اشاره کرد که اجازه میدهند مخاطب با استفاده از ساعت هوشمند به تماسهای ورودی پاسخ دهد یا با استفاده از تلفن هوشمند، رابط کاربری ساعت هوشمند را با توجه به سلیقه شخصی سازی کند.
همچنین برا آموزش کارکردن با ساعت هوشمند ما مقاله: نحوه کار با ساعت هوشمند را توصیه میکنیم.
شیائومی برای اکوسیستم محصولات خود نام MiOT را برگزیده است که اجازه میدهد مخاطب از مجموعهی وسیعی از گجتهای هوشمند دسترسی داشته باشد و از قابلیتهای متنوعی استفاده کند. درواقع فقط کافی است به یکی از مخاطبان اکوسیستم شیائومی تبدیل شوید تا از دستگاه موبایل هوشمندتان برای خاموش یا روشن کردن چراغهای هوشمند شیائومی، کم یا زیاد کردن فشار هوای سیستم تهویه، باز یا بستن درب و پنجرهی خانه یا تعویض کانال تلویزیون هوشمند کمپانی چینی استفاده کنید. در حال حاضر شیائومی از بیش از ۸۹ استارتآپ پشتیبانی میکند و انتظار میرود کمپانی چینی نقش پررنگتری در بازار دستگاهها اینترنت اشیا یا IoT داشته باشد. درواقع اگر از دستگاه موبایل هوشمند شیائومی در کنار سایر دستگاههای این کمپانی استفاده کنید، امکان کنترل آنها را از راه دور و با استفاده از گوشی هوشمندتان خواهید داشت. سامسونگ نیز دارای اکوسیستمی به نام گلکسی است که بیشتر شامل دستگاههای تحت برند گلکسی میشود. درواقع با داشتن محصولاتی مانند موبایل هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند و ایربادز میتوانید آنها را با یکدیگر همگامسازی کرده و از حداکثر امکانات آنها استفاده کنید. اگر قرار نیست از دستگاههای خانگی هوشمند استفاده کنید به نظر میرسد برای یک مخاطب معمول اکوسیستم سامسونگ قویتر باشد؛ چرا که این کمپانی ساعتهای هوشمند بهتری دارد و به راحتی میتوانید از لپ تاپ تا موبایل و تبلت و بادزهای خود را از این کمپانی کرهای خریداری کنید.
ارزش خرید؛ سامسونگ یا شیائومی بخریم؟
شیائومی کمپانی جدیدتری به نسبت سامسونگ است و به همین جهت از ابتدا برای این که بتواند با رقیب کرهای رقابت کند مجبور بود تا محصولات خود را با قیمت پایین تری به بازار عرضه کند تا کاربران به سراغ این برند بیایند. این سیاست بسیار موفق انجام شد و شیائومی حتی در دورهای هم توانست برترین فروشنده موبایل شود و جایگاه خود را از سامسونگ و اپل برباید. در متن بالا توضیح دادیم که در هر قسمت از موبایلهای هوشمند و در هر رنج قیمتی کدام کمپانی موفقتر عمل میکند. در آخر مانند همیشه، تصمیم با شما خواهد بود.
نمایندگی سامسونگ
گرچه قصد خرید گوشی موبایل سامسونگ یا حتی تعمیر گوشی سامسونگ، تعمیر لپتاپ سامسونگ، تعمیر ساعت هوشمند سامسونگ، تعمیر تبلت سامسونگ، تعمیر مانیتور سامسونگ را دارید میتوانید به نمایندگی رسمی سامسونگ در غرب تهران مراجعه کنید. برای ارتباط با کارشناسان فروش و تکنسینهای تعمیرات با شماره تلفن:02145102 و همچنین برای مراجعه حضوری میتوانید به آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، برج گلدیس، طبقه 11، واحد 14 مراجعه کنید. ممنون که ما را تا انتهای مطلب همراهی کردید،؛ برای اطلاعات بیشتر میتوانید با تکنسینهای ما در تماس باشید.